Радев от Полша: Трябва да помним ужасите и причините за ВСВ

Втората световна война е най-кръвопролитния момент в историята
1 сеп 2019 18:23,
60
Радев от Полша: Трябва да помним ужасите и причините за ВСВ
Снимка: Пресцентър президентство

Трябва да помним не само ужасите на войната, но и причините, които разпалиха тази война, за да избегнем опасността да повторим тези грешки днес, когато отново има ожесточени спорове за световно лидерство. Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти, след като участва в церемонията във Варшава по повод отбелязването на 80-годишнината от началото на Втората световна война. Възпоменателната церемония в полската столица събра държавни и правителствени ръководители от четиридесет страни.

Още по темата

 
Отбелязването на 80-годишнината от началото на най-кръвопролитната и опустошителна война в човешката история има своето актуално значение и днес, подчерта президентът Радев. По думите на държавния глава възпоменателната церемония има още по-голямо значение на фона на многобройните конфликти в света, войнстваща реторика, растящата нестабилност в региони, близки до нашия и дезинтеграцията на системата от международни договори в областта на въоръженията, което ни тласка към нова надпревара във въоръжаването.
 
По-рано президентът Румен Радев обсъди във Варшава теми от дневния ред на Европейския съюз с министър-председателя на Кралство Белгия и новоизбран председател на Европейския съвет, Шарл Мишел. Да бъде променен механизмът за вземане на общи решения в рамките на ЕС, което да позволи по бърза реакция на ЕС в международните отношения, също е бил сред акцентите на разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
КОЛКО ПОЛЯЦИ СА ИЗБЯГАЛИ НА ИЗТОК ,ЗА ДА ОРГАНИЗИРАТ ПОЛСКА АРМИЯ -КЪМ ПЪРВИ УКРАИНСКИ ФРОНТ -ВЪВ ВТОРАТА ФАЗА НА ВОЙНАТА ??????????????? ДА ,ЧАСТ ОТ ТЯХ ПЪРВОНАЧАЛНО СА БИЛИ "ПЛЕННИЦИ" НА СССР , НО ТОВА Е ПРОДЪЛЖИЛО ДО НАЗНАЧАВАНЕТО ИМ НА КОМАНДИРСКИ ДЛЪЖНОСТИ !!!!!!!
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо трябва да се чества с тържества началото на една унищожителна война довела до милионни човешки жертви? Какво празнуват - разрухата, смъртта?
46
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комуноид, най-големия ужас за България от ВСВ, е че бяхме поробени от една допотопна шайка азиатци, които ни върнаха назад с поне 200 години.
45
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега икономически Русия и Германия ще смажат самозабравилите се панове.---------А на бас, че никого няма да смажат, а Германия никога няма да се съюзи с Просията срещу полша?
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Причината за ВСВ е Версайският договор който натиква Германия в кене, фа. През ПСВ Хитлер е бил войник и знае какво сее случило. Идва момента в който става райх канцлер и си връща за унижена германия. Единствената му фатална грешка е чее подценил Сталин и СССР това му изяде главата. Иначе цяла европа щеше да говори Немски.
43
12
 
7
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 години
путин е новия хитлер Само дето е по нисък глупав и с много по калпава армия и държава
42
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ссср бе най гадната и пропаднала държава основен виновник за войната ..райха просто бе по силен и съответно опасен Но не и по виновен
41
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Причините са социализма и ссср Тия две гадости никога повече
40
3
 
9
 
! Отговори
ASD преди 4 години
Поляците са забравили ,че който се еб...а с Русия и Германия накрая го бият много лошо.Сега поляците си мислят уче имат САЩ зад гърба си и могат да се е.. с русия или пък да искат компенсации от Германия. НЕ СА ПОЗНАЛИ. Поляците ОТНОВО ПОВТАРЯТ ИСТОРИЯТА СИ. Сега икономически Русия и Германия ще смажат самозабравилите се панове. В сегашните войни няма бомби и жертви, но населението на държавите изчезва, а заводите и пътищата се срутват.
39
9
 
5
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 39Ама те така я освободиха че поляците се чудеха 45г как да избягат от тази свобода.Докога ще повтаряте тази политкоректна за соца щуротия че СССР са освободили Изт.Европа от немския ботуш.НеТе просто иззеха функцията на немците.
38
5
 
9
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
"Фактите са си факти Сталин и Хитлер започват дружно войната нападайки Полша"Бе май Полша си е началото на конфликта с нападенията си в Чехия...
37
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво е това честване без държавата право приемник на СССР,който освободиха Полша?!---------Коя е тази държава и кой я е назначил за правоприемник?
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ спонсорират всички воюващи страни срещу лихва. Това как ви се струва като причина.---------- Как трябва да ми се струва? САЩ са виновни, че другите се бият, така ли?
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 37,и аз го видях резидента. Имало спорове, кой е световен лидер. Нема такъв ***, познавам много шофьори, но глупчо като този не съм виждал.
34
6
 
7
 
! Отговори
гост преди 4 години
Нацизма е измислен от свет. елит с цел пречупени болни мозъци да унищожат християнството в европа.Още им държи влага... За това са толерантни към новодошлите, а мразят и изсмукват нас скакалците..
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нали купихме на Радев изтребители !...да гаси "пожарите" на авиошоуто на "Божурище" !
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Причините се крият в германския и японския наивни народи, който вярват в императора и фюрера. Германците търсят своя фюрер през 20-те и 30-те години. Много искат Хинденбург да им стане фюрер, но той не се съгласява. Хитлер се съгласява с желанието на германския народ.
31
12
 
10
 
! Отговори
Решетников преди 4 години
А другарят радеф си мълчи за агресията на Русия в Крим (което си е местна война и причина за по-голяма) и за постоянното дрънкане на оръжие от рашките.
30
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактите са си факти Сталин и Хитлер започват дружно войната нападайки Полша
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбрах от коментарите,че заради президента Радев е избухнала ВСВ ,а Плевнелиев е победил всички.Ох,майко,майко историк до историка и политолог до политолога!